Bulgur Cícer Dochucovadlá Hlavné jedlo Obilniny Recepty Strukoviny

Tradičný zemiakový prívarok s netradičnými ochucovadlami

Počas moje prednášky a cooking show na jesenných Vegánskych hodoch, v nedeľu 29.09.2024, sme spolu s divákmi varili tradičný zemiakový prívarok, no tentokrát sme ho ochutili netradičnými rastlinnými dochucovadlami.

Tento recept kombinuje klasické chute so zaujímavými ingredienciami, ako cícer a bulgur. Dochutený je miso pastou, Umeoctom, či Solčankou, vďaka čomu sa z obyčajného prívarku stane výživné, chutné a sýte jedlo.

Zemiakový prívarok

Recipe by LucyCourse: Hlavné jedloCuisine: DomácaDifficulty: Začiatočník
Počet porcií

4

porcie
Čas prípravy

10

minutes
Čas varenia

10

minutes
Celkový čas

20

minutes

Tradičné jedlo dochutené netradičnými dochucovadlami.

Suroviny

  • Zemiakový prívarok
  • 1 hrsť Kešu orechov

  • 250 ml Voda

  • 3 pl Repkový olej

  • 1 ks Cibuľa

  • 1 pl Trstinový cukor

  • 600 g Zemiaky

  • 1 l Voda

  • 4 čl Solčanka

  • 3 kopcové pl Kukuričný škrob

  • 3 pl Umeocot

  • Cícer s bulgurom
  • 1 šálka Uvareného cíceru

  • 1/2 šálky Bulgur celozrnný

  • 3/4 šálky Voda

  • 1 čl Solčanka

  • 3 pl Repkový olej

  • 1 ks Cibuľa

  • 3 strúčiky Cesnaku

  • 1 pl Mletá červená paprika

  • 100 ml voda

  • štipka mletého čierneho korenia

  • 1/2 čl mletá rasca

  • štipka mletého koriandra

  • 1 pl Sójová omáčka

  • 1 čl Miso pasta

  • 1 pl Kukuričný škrob

  • 3 pl Voda

Postup

  • Kešu smotana
  • Kešu namočíme do vody aspoň na 4 hodiny, potom zlejeme a rozmixujeme v 250ml čistej vody. Odložíme bokom.
  • Cícer s bulgurom
  • Bulgur zalejeme vodou a pridáme Solčanku. Privedieme k varu a varíme 10 minút.
  • Cibuľu a cesnak ošúpeme a na drobno posekáme.
  • Na rozpálenú panvicu pridám nasekanú cibuľu a cesnak a zalejeme olejom. Pražíme, kým cibuľa nezačne hnednúť.
  • Pridáme mletú červenú papriku a premiešame 10 sekúnd. Podlejeme vodou.
  • Pridáme koreniny, sójovú omáčku.
  • 3 pl vody rozmiešame kukuričný škrob a prilejeme do panvice. Necháme prejsť varom a odstavíme.
  • Primiešame Miso pastu a podľa potreby dochutíme sójovou omáčkou. Odstavíme bokom.
  • Zemiakový prívarok
  • Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky.
  • Cibuľu ošúpeme a na drobno nasekáme.
  • Do rozpáleného hrnca pridáme cibuľu a zalejeme olejom. Krátko pražíme, kým nezačne hnednúť.
  • Prisypeme trstinový cukor, premiešame a necháme pár minút skaramelizovať. Dávame pozor, aby nám cukor neprihorel.
  • Pridáme zemiaky a zalejeme vodou. Dochutíme Solčankou. Privedieme k varu, na miernom stupni varíme 10 minút.
  • Vo vopred pripravenej kešu smotane rozmiešame kukuričný škrob a prilejeme do hrnca. Privedieme k varu a odstavíme.
  • Dochutíme Umeoctom a môžeme podávať.
  • Podávame s posekanou petržlenovou vňaťou a na sucho opraženými semienkami sezamu, alebo slnečnicovými semienkami.

Môže sa ti páčiť ...