Bulgur Hlavné jedlo Obilniny Recepty

Osvežujúci Tabouleh z Celozrnného Bulguru

Tabouleh je tradičné jedlo z Blízkeho východu, ktoré sa skladá z čerstvých byliniek, zeleniny a obilnín. Môj recept na tabouleh z celozrnného bulguru je modernou variáciou tradičného jedla, ktorá prináša vynikajúci zážitok z chutí a zároveň dodáva telu množstvo živín.

Bulgur, ktorý je základom tohto receptu, je tradičným obilným produktom na Blízkom východe, vyrábaný z pšenice. Jeho ľahká príprava a vysoký obsah vlákniny a živín robia z bulguru obľúbenú voľbu v kuchyniach po celom svete.

Kombinácia čerstvej zeleniny ako uhorky a cherry paradajky s aromatickými bylinkami, ako je petržlenová vňať a mäta, spolu s praženými slnečnicovými semienkami, dodáva tabouleh osviežujúci a bohatý chuťový profil.

Celozrnný bulgur je bohatý na vlákninu a obsahuje tiež značné množstvo bielkovín, vitamínov a minerálov. Jeho nízky glykemický index pomáha udržiavať stabilnú hladinu cukru v krvi, čo z neho robí vhodnú voľbu pre diabetikov a tých, ktorí dbajú o svoje zdravie.

Tabouleh z celozrnného bulguru je nie len chutný a výživný, ale je ideálnou voľbou pre teplé letné dni. Použitie mäty a uhorky pridáva osviežujúci charakter jedlu. Navyše, podľa tradičnej čínskej medicíny aj pomáhajú telu ochladiť sa zvnútra. Tabouleh sa najlepšie konzumuje vlažný, aby sa zachovala chuťová harmónia a zdravotné výhody všetkých ingrediencií.

Tabouleh z celozrnného bulguru

Recipe by LucyCourse: Hlavné jedlo, Obed, VečeraCuisine: Orientálna, ArabskáDifficulty: Začiatočník
Počet porcií

4

porcie
Čas prípravy

10

minutes
Čas varenia

15

minutes

Suroviny

  • 1 šálka Bulgur celozrnný

  • 2 čl Solčanka (Sypký zeleninový bujón)

  • 1 1⁄2 šálky Voda

  • 200 g Uhorka

  • 35 g Petržlenová vňať

  • 5 g Mäta

  • 10 ks Cherry paradajky

  • 5 pl Olivový olej

  • 1 ks Citrón

  • 1⁄2 čl Mletý koriander

  • 1⁄2 čl Soľ

  • 3⁄4 šálky Slnečnicové semienka

Postup

  • Bulgur prepláchneme a dáme variť do vody. Pridáme aj Solčanku - zeleninové ochucovadlo. Varíme 10 - 15 minút, kým sa nevpije všetka voda.
  • Uhorku ošúpeme a nakrájame na kocky. Petržlenovú vňať aj mätu nadrobno nasekáme. Cherry paradajky rozštvrtíme. Citrón odšťavíme.
  • Slnečnicové semienka pár minút pražíme na suchej panvici.
  • Keď bulgur trochu ochladne, pridáme do neho všetky ostatné suroviny a premiešame.

Môže sa ti páčiť ...