Wafle doma robíme pomerne často. Je to naše víkendové raňajkové, alebo skôr brunchové jedlo.
Lenže nie každý recept sa podarí.
Občas sa wafle lepia na waflovač, trhajú sa a už pri druhej ľutujem, že som sa do toho pustila.
Ale tento recept je skvelý!
Niele, že sú wafle výživné, keďže obsahujú celozrnnú múku a kvások, ale sa aj ľahko robia a chutia skvele. Dobre držia dvar, nelepia sa na waflovač a netrhajú sa.
Kváskové wafle z jednozrnky
Course: Raňajky, BrunchCuisine: Americká10
servings40
minutesRýchle, výživné a sýte wafle, ktoré sa nelepia, no chutia skvele.
Suroviny
1 pl Ražný kvások (Z celozrnnej ražnej múky)
1 šálka Ražná múka celozrnná
1 šálka Voda
2 šálky Pšeničná múka celozrnná (Z jednozrnky)
2 šálky Sójové mlieko
2 pl Trstinový cukor
2 čl Jablčný ocot
1 pl Prášok do pečiva (Bez fosfátový)
2 pl Drvené ľanové semienka
6 pl Voda (Na namočenie semienok)
1 čl Škorica mletá
2 pl Repkový olej
1 čl Soľ
Postup
- Večer pred prípravou waflí si pripravíme cesto a necháme ho odpočívať cez noc na kuchynskej linke. V dostatočne veľkej nádobe zmiešame všetku múku, vodu, sójové mlieko, kvások, cukor a jablčný ocot. Prikryjeme tanierom, alebo pokrievkou.
- Nasledovný deň rozpálime waflovač. Drvené ľanové semienka zalejeme vodou a necháme chvíľu napučať.
- Do cesta pridáme prášok do pečiva, škoricu, olej, soľ a ľanové semienka s vodou. Premiešame a môžeme piecť.