Brunch Dezerty Raňajky

Kváskové wafle z jednozrnky

Wafle doma robíme pomerne často. Je to naše víkendové raňajkové, alebo skôr brunchové jedlo.

Lenže nie každý recept sa podarí.

Občas sa wafle lepia na waflovač, trhajú sa a už pri druhej ľutujem, že som sa do toho pustila.

Ale tento recept je skvelý!

Niele, že sú wafle výživné, keďže obsahujú celozrnnú múku a kvások, ale sa aj ľahko robia a chutia skvele. Dobre držia dvar, nelepia sa na waflovač a netrhajú sa.

Kváskové wafle z jednozrnky

Recipe by LucyCourse: Raňajky, BrunchCuisine: Americká
Servings

10

servings
Cooking time

40

minutes

Rýchle, výživné a sýte wafle, ktoré sa nelepia, no chutia skvele.

Suroviny

  • 1 pl Ražný kvások (Z celozrnnej ražnej múky)

  • 1 šálka Ražná múka celozrnná

  • 1 šálka Voda

  • 2 šálky Pšeničná múka celozrnná (Z jednozrnky)

  • 2 šálky Sójové mlieko

  • 2 pl Trstinový cukor

  • 2 čl Jablčný ocot

  • 1 pl Prášok do pečiva (Bez fosfátový)

  • 2 pl Drvené ľanové semienka

  • 6 pl Voda (Na namočenie semienok)

  • 1 čl Škorica mletá

  • 2 pl Repkový olej

  • 1 čl Soľ

Postup

  • Večer pred prípravou waflí si pripravíme cesto a necháme ho odpočívať cez noc na kuchynskej linke. V dostatočne veľkej nádobe zmiešame všetku múku, vodu, sójové mlieko, kvások, cukor a jablčný ocot. Prikryjeme tanierom, alebo pokrievkou.
  • Nasledovný deň rozpálime waflovač. Drvené ľanové semienka zalejeme vodou a necháme chvíľu napučať.
  • Do cesta pridáme prášok do pečiva, škoricu, olej, soľ a ľanové semienka s vodou. Premiešame a môžeme piecť.

Môže sa ti páčiť ...